Gyakran feltett kérdések és válaszok

1. A SpinaliS széket lehet egész nap használni?

Igen, de mindenképpen fontos a fokozatosság betartása, ezáltal időt adunk a szervezetünknek az aktív izommunka fájdalommentes kialakulásához.

2. Ugyanúgy kell használni, mint a hagyományos széket?

Nem. A SpinaliS székre, óvatosan kell leülni, hiszen az ülőlapja spirál rugóra van felfüggesztve, ennek következtében az ülőlap instabil. Optimális állapotban leüléskor a testsúly az ülőlap közepére kerül.

3. Meg kell tanulni ülni ezen a széken?

Igen. Fontos, hogy tudjuk megfelelően használni.

4. Mit jelent a passzív ülés funkció?

A széket úgy használjuk, úgy ülünk rajta, mint egy hagyományos irodai széken. Hátunkra rásimul a háttámla, karok megpihennek a karfán. Ekkor is van az ülőlapnak egy csekély mozgási lehetősége.

5. Mit jelent az aktív ülés funkció?

Az ülőfelületen picit előrébb ülünk, mint passzív ülés funkcióban, tehát figyelünk arra, hogy a gerincünk vonala kövesse a rugó vonalát. Ekkor az ülőlap bedől és a felsőtest súlyának egy részét kénytelenek vagyunk a lábunkra terhelni. Ezáltal tehermentesítjük a porckorongokat és biztosítjuk az alsó végtag vénás keringését. Ebben a pozícióban nem használjuk a háttámlát és a karfát. Olyan érzés mintha labdán ülnénk.

6. A karfát lehet külön állítani?

Minden SpinaliS terméknek állítható a háttámlája ezzel együtt a karfája. Antropometriával foglalkozó szakemberek szerint, ha az ember leengedi, ellazítja a vállát, az alkart felemeli derékszögben, akkor a könyökcsúcs ott helyezkedik el, ahol a lumbális gerincszakaszt alá kell támasztani. Ezt az összefüggést kihasználva, a gyártó úgy alkotta meg a SpinaliS termékeket, hogy a háttámla és a karfa rögzítése egybe essen. Ez megkönnyíti a háttámla magassági beállítását.

7. Az ülőlap magassága állítható?

Igen, mint a hagyományos irodaszékek esetében a SpinaliS termékek esetében is gázlift működteti az ülőlap magasságát. A termékeket normál magasságú gázlifttel szállítjuk. Amennyiben a felhasználó magassága 160 cm alatt van, abban az esetben javasoljuk az alacsonyabb gázlifttel történő rendelést. Illetve, amennyiben a használó 190 cm feletti magas javasoljuk a magasabb gázliftet.

Különböző méretű gázliftek magasság állítási amplitúdója megegyezik, a különbség, az alsó (alap) állapot magassága.

8. Mindenkinek egyformán jó mindegyik modell?

Nagyon fontos, hogy adott testalkathoz, megfelelő típust válasszunk, és azt helyesen állítsuk be.

  • Smart típus, azoknak ajánljuk, akiknek nincs szükségük háttámlára
  • Basic típust, gyerekek és filigrán hölgyek részére ajánljuk
  • Hacker típust, unisex modell. Átlagos alkatú hölgyek és alacsonyabb termetű urak egyaránt szívesen választják. Hálós háttámlája miatt modern irodába ajánljuk. Mivel magas háttámlája van, de kategóriájában a legkedvezőbb az ára ez az egyik legkedveltebb modell.
  • Apollo típus, klasszikus stílusú irodaszék. Átlagos alkatú hölgyek választják általában. A háttámla és az ülőfelület ergonóm kiképzése miatt nagyon kényelmes, kellemes a használata.
  • Navigator típus, megjelenésében hasonló az Apollo modellhez, de háttámlája magasabb. Ez egy férfias, kényelmes modell. Háttámlája és ár-érték aránya miatt az egyik legkedveltebb modell. Bevonata velúrhatású szövet.
  • Spider típus, hatalmas ülőfelülete miatt, azok választják, akik nagyobb stabilitásra vágynak, mint a többi típusnál tapasztalható. Magasabb hölgyek és urak egyaránt szívesen választják. Szövete speciális, kosz- és víztaszító, könnyen tisztítható. Háttámlája nem fa alapú, ennek következtében maximálisan követi a használó hátvonalát. Háttámla szövete speciális gyöngyvászon anyag.
  • Dent típus, egészségügyi felhasználók számára kifejlesztett modell. A bevonat 3 színben kapható antibakteriális műbőr. Csak króm vázzal rendelhető. A termék specialitása, hogy háttámlája, külön mozog az ülőlaptól, ezáltal karfaként is üzemel. Lábcsillag lábtartó karikával ellátott.
  • Pilot típus, exkluzív kivitelű modell. Magas emberek részére ajánljuk, illetve azok választják akiknek az ülőgumó, ülőideg problémájuk van. A termék specialitása, az ülőlapba szerelt plusz légpárna, a háttámla nem csupán horizontálisan, de vertikálisan is állítható (mint az autóülések esetében is), karfája dizájnos, fejtámlás modell. Bevonat 4 színből választható bőr+alcantara szövet.

9. Van lehetőség a termékek kipróbálására?

Igen, van lehetőség. Minden típust be tudunk mutatni a bemutatótermünkben, a Budapest XI. kerület Daróczi út 36. (101 kapucsengő) alatt, előzetes telefonos egyeztetés alapján: +36 70 310 41 66. Itt az érdeklődő eldöntheti, melyik modellt találja a legkényelmesebbnek, és van lehetőség arra is, hogy otthonában vagy irodájában kipróbálja a terméket.
A próbaülés nem jár vásárlási kötelezettséggel.
A próbaülés ideje: 7 nap. A felhasználó már 3 nap után érzi a hatását.

10. Milyen hatása van a SpinaliS termékeknek?

Intenzív használat okozhat izomlázat, melyet fájdalomként élhetünk meg, ezért fontos a szervezet fokozatos szoktatása a termékhez, hiszen olyan izmokat mozgatunk meg, amelyek eddig nem vagy csak alig dolgoztak. A SpinaliS termékek az apró balanszírozó mozdulatokkal a gerincet körülvevő apró (mély) izmokat erősítik, amelyek azért felelősek, hogy gerincoszlopunk a helyes pozícióban legyen, ami a görbületek megfelelő ívei mellett azt is jelenti, hogy a csigolyák közötti porckorongok optimálisan terhelődnek, valamint a csigolyák közötti távolság megtartott lesz. Ha ezek az apró izmok nem elég erősek, a csigolyák közötti távolság csökken és a porckorongokra nehezedő nyomás nő, aminek a következménye lehet a gerincsérv. Valamint ezen izmok gyengeségei okozhatják azt, hogy a csigolyák hajlamosabbak lesznek elmozdulni és az ott kilépő idegszálakat nyomni, becsípni. Ezt nevezzük lumbágónak. A széken történő nagyobb mozdulatokkal a felületi izmokat dolgoztathatjuk (has-, hátizom fal).

Vissza